Fotomaraton, tema 5: Intermezzo

Două și nouă. La 3 trebuie să fiu la stația intermediară. Pe jos aș avea vreo 40 de minute, deci o variantă ar fi să merg pe jos și să caut intermezzo-uri. Pornesc spre capătul pârâului, mă opresc din nou la frunze și flori. Intermezzo… flori între frunze? Mmmmnu. Dar uitându-mă la flori, văd albine. Hmm. Dacă mă depărtez și apropii cu zoom-ul mare, e aproape un efect de macro. Numai dac-aș putea stabiliza suficient cât să nu fie mișcate… cresc timpul de expunere, cresc ISO (în albnegru nu se vede zgomotul cromatic așa tare), trag niște duble cu albine. Intermezzo pe o floare – merge, la nevoie, dacă nu găsesc ceva mai bun.

DSC_2844.JPG

Dau să plec… dar mă întorc la cele frunze cu un intermezzo de culoare deschisă.

DSC_1645.JPG

Când trec de ele ceva lucește în lumină – o pânză de păianjen, cu ditai dihania, era să intru în ea. Intermezzo?

DSC_2859.JPG

Ajung în sfârșit la capătul podului – cutia de poștă roșie întrerupe balustrada verde. Mda. Mai degrabă albina.

DSC_2862.JPG

E târg de vechituri la Bürkliplatz. Găsesc aici ceva? Uite o haină cu mult alb între unele negre… dar nu prea-mi place poza.

DSC_1650.JPG

Chipul unui nene în vârstă se reflectă într-o oglindă, încerc să-l prind de la distanță, dar nu reușesc,

DSC_2865.JPG

iar proprietara rearanjează oglinda. Grmpf.

Linia de parcare pare întreruptă de acest X. Intermezzo. Cu ceva oameni, pentru animație, că oameni n-am avut până acum în Wunschkonzert.

DSC_1672.JPG

Nu prea-mi place, dar nu am altceva mai bun. Culmea, intermezzo ar trebui să fie cel mai ușor de realizat, doar’ sunt multe întreruperi, la tot pasul… dar nu în drumul meu, acum, se pare. Uf.
Nu mai e timp. Trebuie să mă duc la tramvai urgent, să nu pierd oprirea intermediară. En passant surprind și o casă galbenă înghesuită între alte două… intermezzo? Și nu prea.

DSC_2867.JPG

Trec podul de piatră și… mă opresc brusc. Toate beculețele clipocesc, sirenele sună alarma: uite un intermezzo adevărat! Un nene îmbrăcat fistichiu care face baloane mari și colorate de săpun. Trag repede câteva rafale, tot ce prind. Clicliclic, aștept să se reîncarce pistolul, clicliclicliclic, și iar – găsesc eu ceva dintre astea să se potrivească.

DSC_2887.JPG

DSC_2897.JPG

DSC_2905.JPG

DSC_2953.JPG

DSC_2956.JPG

DSC_2961.JPG

DSC_2992.JPG

Probabil asta:

05_Intermezzo.JPG

Ce frumoasă și colorată e. Cea mai bună de până acum, probabil. Cu inima mult mai ușoară, dar și cu oarece îngrijorare, aștept tramvaiul. E 3 fără un sfert, trebuie să ajung între 3 fără un sfert și 3 și-un sfert la destinație. Google maps zice că tramvaiul vine în 2 minute și ajunge la și 3. E bine.

Să recapitulăm: Tonul alb-negru, șvung – probabil pescărușul, tot alb-negru, frunza, intermezzo colorat… intermezzo colorat… îl facem atunci singurul colorat. Va trebui să albnegresc frunza, din cameră, și să fac toate celelalte poze în alb-negru de-acum încolo. Intermezzo va fi și intermezzo de culoare într-o lume alb-neagră. Și uite cum se leagă.

Publicitate

Un gând despre “Fotomaraton, tema 5: Intermezzo

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s