Fotomaraton, temele 2,3,4: Vibrație, dor, cvartet

În drum spre Tonhalle văzusem pârâul care se varsă în lac, cu niște pescăruși și rațe în dotare. Un loc mai bun decât lacul pentru a încerca schema cu vibrația, greu voi găsi – am de ales, ori apă, ori păsări. Caut drumul spre pârâu, dar nu-l găsesc. Dau de un pod, văd trotuarul dedesupt, dar nu găsesc scările – de fapt le găsesc, dar e accesul barat. Cum mă învârt așa, opțiunile circulă prin cap. Ideea unu: arunc o piatră în lac, pozez reverberațiile (și ăsta e un sens pentru ”Schwingung”). Ideea doi, o pasăre bătând din aripi (bănuiesc că e mai greu, cu obiectivul meu cu focalizare greoaie).

Ajung iar la podul ăsta, dau să mă întorc, când – tocmai se așează un pescăruș pe balustradă. Oo, ia să-ți fac o poză, numașa. Da, iese bine alb-negru. O șterg – n-am ce face cu ea, îmi trebuie vibrație. Hop, stai că-și ia zborul, repede-repede… mda, nu l-am prins tocmai bine, nu e destul de reverberator, așa în planare.

DSC_2658.JPG

S-a așezat pe pod, lângă balustrada cealaltă. Mai stau să te prind la decolare, și gata, caut drumul spre pârâu. Stau… trece un om, dă să sară pescărușul… stă. Mai stau… când mă pregătesc să-mi pierd răbdarea, numa-l văd că mișcă, ridică aripile – clicliclic, rafală convulsivă. Cred că a ieșit mișcată… ia să văd. Da, a ieșit mișcată. Dar n-arată rău deloc.

DSC_2660.JPG

Hmmmm…. să vedem, are camera funcție de tăiere? Are. Dacă tai un pic din margini… parcă-mi place mai mult așa, e mai simplu.

CSC_2667.JPG

Bun! Cred c-am rezolvat șvungul. La apă cu noi. Dar în drum spre apă îmi atrag atenția frunzele colorate ale unei plante cățărătoare. În mod normal m-aș opri să fac niște poze colorate… dar azi nu suntem în mod normal. Dar mai știi? Mă uit așa, și văd o frunză roșie, cu vârful retezat. Parcă-i simte lipsa… ”lipsă”. Dor. Sehnsucht. Ar merge ca metaforă, cam forțată, dar… eventual ar mai fi un sens, și dorul de vară. Scot D700le, poza asta merge colorată. În timp ce-o scot, văd altă frunză, cu o bucată mică lipsă, în mijloc. Parcă arată mai bine. Ia s-o văd.

…Cam mică se vede. Șterg. Dar stai așa – am filtrul de macro! Îl pun, parcă arată mai artistic.

DSC_1564.JPG

Dar dacă umezesc frunza?

DSC_1605.JPG

Mda, contrastul e mai bun, dar reflectă mai mult. Să-i pun și filtrul polarizor? Pun, parcă e mai bine. Sau să iau alte frunze cu părți lipsă?

DSC_1632.JPG

DSC_1633.JPG

Uff. nu pre convingător. Dar trebuie să ne mișcăm. Las frunzele și cobor în sfârșit la apă – aș vrea să mai încerc o variantă la reverberație, poate iese mai bine. Văd o rață făcându-și toaleta, o urmăresc cu zoom-ul. Și poza asta merge colorată.

DSC_2693.JPG

DSC_2721 (2).JPG

DSC_2726 (2).JPG

Din când în când se zburlește toată – asta da scenă vibrantă.

DSC_2740.JPG

DSC_2749.JPG

CSC_2780.JPG

Să folosesc rața?…

Ce-ar fi să decid mai încolo? Știu că ”dor” trebuie să vină după ”vibrație”, așa că mai trag niște duble frunzei, sus, pentru siguranță, în caz că voi folosi rața,

DSC_1596.JPG

DSC_1637.JPG

fac repede și un crop, să văd cum iese – parcă e mai bine așa,

DSC_1641.JPG

și hai, c-am pierdut destul timp. Când să plec îmi aduc aminte că îmi atrăseseră atenția pilonurile podului sub care aproape a dispărut rața. În număr de patru… Cvartet.

DSC_2798.JPG

Mda, nu arată rău, dar nici nu te dă pe spate. Dau să plec… ce-ar fi însă să încerc altfel, dincoace, la cestălalt pilon? Ar ieși câș… mai interesant, hopa, uite și reflexii… Da, asta e. Fac vreo 20 de poze, multe strâmbe, dar una dreaptă tot s-o găsi. Asta.

04_Quartett.JPG

Cvartet, executat. Excelent, am 3 teme, mai am doar una, intermezzo. Cât e ceasul? Mai am o oră și-un pic. E bine. Într-o oră găsesc eu un intermezzo.

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s