Micul diatlon, sau omul de tinichea

Triatlonul e o polidisciplină sportivă alcătuită din combinaţia înot, ciclism, fugă. Varianta minimă, „sprint”, e pe 750m-20km-5km, iar maxima, „iron man”, sau „omul de fier”, e pe distanţa 3.8km-180km-42km.

D. a făcut triatlonul „mediu”, cu 1.5km-90km-21km, iar R. chiar omu’ de fier. Eu am făcut o variantă proprie, numită diatlon. Di, pentru că a cuprins doar 2 sporturi (s-ar fi putut numi cu „bi”, dar biatlonul e de obicei o combinaţie de fugă (vara) sau schi (iarna) cu ceva fapte de arme (puşti iarna sau arcuri vara). Eu am făcut o altă combinaţie, ciclism cu înot, pe distanţe demne de… omul de tinichea. Asta e, fiecare după cât îl ţin bojocii.

Am luat dar bicicleta şi dă-i, cale de vreo 6km până la lac. N-am făcut poze pe drum, deşi mi-a venit să, dar aveam un program sportiv strict de respectat (la 4 începea meciul, era deja aproape 2 când am pornit).

La lac, de fapt mai mult o baltă, lume multă, ca la ştrand.

IMG_0721.JPG

Dar, chiar dacă aş fi găsit loc pe iarbă, n-am avut nevoie – pus lucrurile într-un seif, încuiat cu un lacăt închiriat cu 2 galbeni (dacă aduceam lacătul de acasă, era moka, dar n-am ştiut), prosopul pe balustrade le lemn, şi marş în apă, copii.

IMG_0724.JPG

Înot până la malul celălalt şi înapoi, sus pe bicicletă, şi spre casă, de data asta cu opriri pentru poze.

Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost că rapiţa cea nu demult foarte blondă s-a transformat într-o masă haotică de o culoare incertă,

IMG_0743.JPG

în contrast cu ordinea şi disciplina soldaţilor de cereală.

IMG_0745.JPG

La o privire de ansamblu, peisajul era dominat de culorile verde, galben şi albastru.

pano1.jpg

Bine, hai, şi roşu.

pano4.jpg

Special pentru poza asta m-am abătut din drum, şi drept urmare n-am mai găsit cireşul plin cracă de cireşe foarte roşii şi foarte apetisante, pe lângă care trecusem la dus. Am dat doar peste aceste cireşe negre, aflate sus în clasamentul fructelor mele favorite,

IMG_0755.JPG

şi tot la „îndemână”. Mi-am adus aminte de vremurile când opream pe marginea drumului la „cules” de diverse, de la floarea soarelui la fructe, şi… n-am luat nici o cireaşă. Se schimbă omul.

Preferatul meu a fost însă lanul de grâu, lângă care am „parcat”

IMG_0748.JPG

pentru a-l admira.

IMG_0753.JPG

Sub deviza „cine n-are filtru de polarizare, să improvizeze”, am făcut această poză prin ochelarii de soare, pentru efectul coloristic.

IMG_0751.JPG

Chiar dacă n-au intrat în poză, cireşele au intrat în stomac – în drum spre casă, deşi sub presiunea timpului, am oprit la turcul din colţ pentru un kil de cireşe şi unul de struguri de 2 feluri. Spreadshit-ul pe cale de consecinţă a meritat.

Publicitate

Un gând despre “Micul diatlon, sau omul de tinichea

  1. Asta-i o restanta de-a mea. Ca am vrut sa te cert. Te cred ca nu faci sport cat altii, dar numai cat povestesti aici si deja e mult comparat cu media. Plus ca pentru a fi omul de fier e nevoie de timp. Investit in antrenamente, timp pe care daca nu ma insel nu il arunci pe fereastra, ci il consumi in alte proiecte. De impact social mai mare as putea spune privind la multimea fanilor pe care i-ai adunat aici. :) Oricum, ai de ales intre om de fier si unul cu multe fete. Parca e mai frumos caleidoscopul decat tabloul uni. Sau bi, tri, hai cvadricolor. ;)

    Rapita. E plin si la noi de ea. Dar cum necum, n-am descoperit-o pana acum altfel decat galbena. Chiar m-am minunat anul trecut ca-i galbena tot timpul. Fie primavara, fie toamna. Vara se pare ca n-am ajuns pe la ea, sau daca, atunci n-am recunoscut-o deghizata.

    Si nu-i drept! :cry: Si inca o data :cry: Am incercat si eu o data sa fac poze prin ochelarii de biciclista, cei care intensifica incredibil verdele si nu numai. Ca sa arat lumii ce nemaipomenit de frumoase sunt dealurile noastre vazute prin ei. Si a facut fas. Adica a iesit o oribilitate in diferite nuante portocalii. De ce? De ce? Nu-i drept! :cry:

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s