Decizie

Am stat preţ de câteva secunde bune uitându-mă la furculiţa cu gem pe care mă pregăteam să îl întind pe brioşa de tip „melc”, cu vanilie şi stafide, gândind: „e aproape 11 seara, sunt pe cale să mănânc ceva dulce, care dă energie, ca apoi să am dificultăţi în a adormi, şi e important să adorm şi să dorm bine, că mâine începe o săptămână grea. N-ar trebui să mănânc, ar trebui să pun gemul înapoi în borcan şi să-mi văd de treabă.”

În acelaşi timp stomacul dădea semne frenetice, de poftă parcă se golise tot şi fremăta. Mmm… melc cu stafide şi gem de vişine negre, am şi iaurtul la-ndemână… „aaah, o viaţă are omul”, zic şi pun gemul pe brioşă, muşc, …mmmmm… bun… iau o lingură de iaurt…. mmmm… şi mai bun, gusturile diferite se întrepătrund armonios pe papile. „Ia să dau iaurtul mai aproape”, zic şi întind mâna.

Nici n-a făcut zgomot, s-a întins fără un sunet pe masă. Nici „plici” n-a iaurtul, ca orice lichid normal la cap, doar o baltă mare şi albă de iaurt mirosind a reproş, peste cariocile pe care nu le pusesem la loc, lipiciul, şi ce mai era pe-acolo.

În timp ce fugeam la bucătărie cu markerul şi lipiciul alb afurisind iaurtul am râs totuşi în sinea mea şi m-am uitat în sus, în gând. „Da, ok, a fost o decizie proastă.”

Publicitate

Un gând despre “Decizie

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s