În pelerinaj

Primele mișcări cu mașina mi-au adus aminte de șocul avut la prima încercare de a conduce mașina lui S. înainte de examenul de șoferi. Mașinile automate (sau or fi doar acestea două, întâmplător două Honde) se pare că au frâne mai sensibile decât cu ce eram eu obișnuit (singura frână de care știam atunci era cea de Dacie, unde trebuia să apeși zdravăn ca să reacționeze) – și ca atare atunci, ca și acum, prima frână a fost bruscă. Acum măcar eram singur în mașină – nu știu ce i-o fi trecut lui S. atunci prin cap, probabil ”ăsta-mi face praf mașina la examen”. Noroc că până a urmă n-am mai dat ”traseul”.

După câteva mișcări stângace prin parcare am reușit s-o stăpânesc cât de cât, și-am ieșit pe autostradă, sub îndrumarea lui Jane – da, am luat-o pe Jane cu mine și i-am cumpărat hartă de State, mai ieftin decât dacă aș fi închiriat un GPS extra la mașină (care GPSuri ”din dotare” de obicei sunt mai anevoios de manevrat).

Am făcut vreo 40 de minute până la casa lui A., aflată exact în partea cealaltă a orașului, dar cum autostrada cu 6 benzi (pe sens) trece chiar prin centru, am mers destul de lejer – dacă n-ar fi fost ploaia sâcâitoare. Am ajuns totuși cu bine și m-am bucurat să-i revăd pe A. și J., după o grămadă de vreme (pe de-o parte, pe de alta parc-a fost ieri). Copiii erau deja la culcare, foarte disciplinați – dimineața se trezesc devreme pentru a merge la grădiniță. Aveam să-i văd abia după 3 zile (sunt senzaționali micuții), pentru că orele noastre de venit-plecat nu s-au suprapus… Am stat cu A&J la un pahar de vorbă (plus mâncare excelentă, ca de obicei) ceva vreme, după care ne-am dus toți la culcare – e bine că am rezistat până târziu, așa dorm întins și scap de probleme cu fusul orar.

Într-adevăr, a doua zi mă trezesc fără mari probleme și arunc un ochi pe geam – A și J. locuiesc într-o suburbie a orașului, într-un cartier de case foarte verde și foarte liniștit.

DSC09693.JPG

Vremea a ținut cu noi, așa că am pornit la drum să mă întâlnesc cu prietenii din „gașcă”, cu care am petrecut majoritatea week-end-ului. Începând cu vizita obligatorie la școală, intrat prin spate, ca de obicei,

DSC09774.JPG

pe la locul unde îmi lăsam bicicleta (o, tempora, oare unde oi fi lăsat-o ultima oară?). Am parcurs cu tresăriri permanente coridorul multinațional de la parter,

DSC09701.JPG

etajul 1 cu sălile de clasă,

DSC09783.JPG

recepția,

DSC09782.JPG

apoi o tură prin campus, pe la nelipsitul turn cu ceas,

sfârșind afară la berea din butoaie tradițională din curte, la revederea cu colegii.

DSC09714.JPG

Amintirile au lovit în plin, de toate genurile, a fost un emotional rollercoaster. O perioadă intensă, care m-a marcat profund.

Am vizitat și locuri culinare cărora le-am dus dorul, în frunte cu Flying Biscuit, cu al său meniu copios de bunătăți ”sudiste” – aici o omletă cu biscuite și ”grits”, un fel de griș fără lapte și fad la gust, dar foarte bun combinat cu mus de mere și cranberries, în plan depărtat o quesadilla cu fasole neagră devorată deja pe jumătate.

DSC09726.JPG

Am dat o tură și prin Atlantic Station,

DSC09732.JPG

zona lor artificial pietonală, dar cu care nu mă pot identifica – n-am petrecut prea mult pe-aici, cred că am fost o singură dată în trecut.

DSC09735.JPG

Am remarcat doar că au boxe Bose (!!) ieșind din canale, cu muzică cu tot.

DSC09738.JPG

Serile s-au terminat fie la restaurante fistichii, fie la un pahar de vorbă pe terasa lui A. (alt A.) –

DSC09760.JPG

foarte plăcut, ca pe vremuri, parcă nici n-au trecut ani. Toți am evoluat, lumea s-a învârtit accelerat (când am plecat de acolo încă nu exista, de exemplu, Facebook!), dar e plăcut să vezi că unele lucruri nu s-au schimbat.

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s