Oameni

Cum era de așteptat, un ingredient special al acestei excursii a fost concentrația de oameni călători pe care i-am întâlnit, foarte interesanți și mai diverși decât mi-am închipuit.
Despre C., M., A., J. am vorbit; alte mici portrete la întâmplare:

L. din Canada – colega de cameră a lui C. Următorul vis al ei e să vadă narvali, în îndepărtatul Nord.

S. – englezul care a fost din Ucraina până-n Albania, prin România. 130 de țări la activ. La viața lui a făcut pictură de interior. A vândut casa și din asta finanțează călătoriile. Mai are 2 proprietăți care-i asigură un venit bun, mai lucrează când ajunge pe-acasă joburi mici.A avut o tragedie in familie săracul, n-a putut ajunge la înmormantare din cauza liniilor aeriene argentiniene. Nici nu s-a mai dus, a rămas în America de Sud.

P., tânărul programator olandez cu buff mereu la gât și scop declarat de a atinge 100 de țări vizitate. Locuieste in perth, s-a asociat cu o backpackeriță frumoasă din același oraș. Au fost surprinzător de mulți cu ghiozdanul la spinare, Antarctica fiind doar o etapă în turul lumii. Aș fi crezut că excursia va avea o medie de vârstă mai ridicată datorită costului, dar a) sunt mai mulți tineri cu bani suficienți, și b) sunt oferte ”de ultimă oră” în Ushuaia la un preț mai bun, dacă nu se ocupă locurile, c) e excursia cea mai ieftină, fiind foarte scurtă și la început de sezon.

Polonezul din Australia, J., fugit in anii 80. Încă vorbește cu accent polonez, ca și
A., chinezul din sydney, tot de 30 de ani în Australia, dar și-a păstrat accentul chinezesc. A ieșit la pensie după decenii în investment banking software. Din Antarctica merge în Galapagos.

A.&T., din Colorado, prietene de-o viață, au ieșit la pensie și văd lumea împreună. A. e fană înrăită Denver Broncos (am prezis un Superbowl cu Atlanta Falcons, dar n-a fost să fie, deși n-au fost departe), iar următoarea ei destinație (după o operație) va fi Groenlanda, să vadă urși polari.

R., pompierul din California. I-au zis 4 colegi odată că merg în America de Sud, dacă nu vrea și el. „Pentru prima iesire din țară, n-ar strica să fii cu alți 4 pompieri, dintre care unul știe a vorbi spaniolă”, și-a zis. Și-a mers cu ei. I-a plăcut. A zis că mai vrea, și cum e el de felul lui, trebuie să-și pună un scop pentru motivare. A lucrat așadar 2 schimburi, înlocuind un coleg, pentru a strânge bani și zile de vacanță (se echivalează, are flexibilitatea asta) și-a plecat 2 luni în lume, cu scopul de a merge în măcar o țară de pe fiecare continent. A fost la un curs în Australia, unde a mai stat vreo 2 săptămâni, de acolo a sărit în Indonezia, apoi a aterizat la Madrid, de unde a luat-o cu mijloacele de transport în comun cu ținta Lisabona, poposind în alte orașe pe parcurs, de la Lisabona înapoi spre Sevilla-Granada, de acolo în Maroc, pe care l-a străbătut pe îndelete, de-acolo ura în Argentina și apoi Antarctica, al 7-lea continent.
Mi-a plăcut că și-a lăsat timp pentru fiecare țară, n-a fost turist ”japonez” (ca mine), ci a luat-o ”pe jos”, petrecând timp și descoperind.
La anul țelul lui e să străbată toate cele 50 de state din SUA, dintr-o singură excursie cu mașina. Are ca pasiune tâmplăritul, și-a aranjat deja camioneta pentru a găzdui un cort, a văzut undeva o instalație inteligentă pentru a produce apă caldă cu o țeavă lungă neagră montată în spatele camionetei, pune un robinet și după o zi de drum are apă caldă pentru duș. Și traseul e cam făcut, o ia spre Est din California și face 2 bucle.
Pentru anii următori planurile încă nu sunt gata – probabil va lua câte un continent, îl va împărți pe regiuni și va încerca să străbată cât mai multe țări în cele vreo 2 luni pe care le va avea libere.
Respect.

Și nu în ultimul rând, A. – a străbătut peste 80 de țări, scopul e atingerea a 100 până la împlinirea unei anumite vârste. Are povești și poze să umple 3 bloguri ca acesta, dar scrisul nu e pasiunea lui. Rămâne să-l prindeți la o poveste :).

http://embed.trilulilu.ro/muzica-traditionala/aurelian-andreescu-oameni-12

[pe2-image src=”http://lh5.ggpht.com/-iCmpSRt8kTg/UYGfRR72uRI/AAAAAAAAFUE/gwjIkZlRHvY/s144-o/Woody%252520%2525285%252529.jpg” href=”https://picasaweb.google.com/104193493699583218654/BuenosAiresFinal#5873150508288882962″ caption=”Woody (5).jpg” type=”image” alt=”Woody (5).jpg” ]

Sursa foto: Woody

Publicitate

2 gânduri despre “Oameni

  1. In palmaresul tau de explorator neobosit, curios, incercat, altruist prin pozele si relatarile impartasite, cate tari ai putea numara ??? Continentele cred ca le-ai cam atins,nu-i asa :) ???

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s