ParisBnB

Mă și mirasem de ce n-a dat nici un semn, gazda. Zisese să-i spun când ajung cu trenul, e drept că a durat ceva până am luat biletele, dar i-am zis cu vreo 2-3 săptămâni înainte, nimic. Cu treabă, n-am insistat, dar ceva m-a făcut să-i mai scriu o dată cu 2 zile înainte de plecare… și ce să vezi – primesc pe la 11 noaptea mesaj că individul a anulat rezervarea!

Panică.

Noroc că nu dormeam. Trimit un mesaj la Airbnb, le zic despre problemă, dar apoi mă hotărăsc să și sun, că nu se știe cine și când citește mesajele. Mă uit cu disperare între timp pe site să văd dacă se mai găsesc apartamente. Sistemul Airbnb, pentru cine nu știe, e așa: oameni își înscriu apartamente cu poze pe site, cu ofertă de preț pe noapte pentru înnoptare. Dacă găsești unul potrivit, rezervi. Ți se rețin banii de pe card, dar beneficiarul primește doar a doua zi după ce te-ai cazat. Auzisem de sistem de la A., și mi s-a părut o ocazie bună să-l testez. Și iată ce surpriză, din prima.

Văd un apartament în zona unde ne trebuie nouă, Bois de Boulogne, e mai ieftin decât ce rezervasem, chiar mai aproape, dar pare mic, de fapt o garsonieră cu pat suprapus. Hmm. Ar mai fi o opțiune, mă înscriu la amândouă. Aflu apoi de la domnișoara de la Airbnb că e greșit, poți să te înscrii doar pentru un apartament la rând, poți doar să contactezi mai mulți proprietari fără înscrieri oficiale. E foarte de ajutor fata, îmi dă și un discount de 20% din suma pe care urmează să o plătesc, compensație pentru stres. Se oferă să mai caute și ea dacă nu-mi răspund oamenii în scurt timp.

Dar nici nu închid bine, că J.-E. răspunde că ne poate caza în perioada cu pricina, adică începând de… poimâine. Să stau, să mai aștept apartamentul celălalt, mai frumos? Vrabia din mână… îi mulțumesc și accept oferta lui J.-E.

J.-E. e foarte simpatic, student la drept la Sorbona, a avut un chiriaș aici, care a plecat, și face un ban cinstit până găsește altul. Ne arată cum e cu cheile și ne lasă să ne descurcăm.

Garsoniera e într-adevăr foarte mică, zice că ține 4 persoane – da, 2 în patul de sus, 1 pe canapeaua de dedesupt, 1 pe niște saltele aflate pe dulap. Sunt multe perne, așa că-mi aștern salteaua pe un pat format din perne. Merge… cu căciulă pe cap, că trage pe jos, e o crăpătură zdravănă la ușă, și e destul de frig. Eh, așa, la ultima oră… bine că nu dormim sub pod. Și e și aproape de obiectiv. Până una alta însă lăsăm bagajele și pornim către oraș.

DSC_9742.JPG

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s