Verona

Câteva ore la Verona. Hotelul e la 10-15 minute de gară, într-un cartier ”oarecare” – dar tocmai astfel de locuri îmi plac, în care vezi viața așa cum e, neturistică. Iar în Italia în orice locșor, la orice colț de stradă, ai șansa să dai peste artă, clădiri vechi cu simț estetic.

DSC_0031.JPG

Primul drum e spre piața principală, cu Arena – un loc senzațional.

Verona nu mi se pare a fi pe traseul turistic principal în Italia (Veneția-Forența-Roma), dar chiar și așa e plin de lume. Străzile sunt ”clasice” de oraș italian colorat și șarmant, cu picturi pe clădiri, culori, forme estetice peste tot.

DSC_0031.JPG

DSC_0875.JPG

DSC_0903.JPG

Înghețata nu putea lipsi,

DSC_0048.JPG

dând energie pentru urcuș. Căci data trecută (acum… mulți ani) n-am apucat să urcăm pe deal – și nici n-am știut ce-am pierdut. King Kong e mulțumit.

DSC_0878.JPG

DSC_0881.JPG

DSC_0063.JPG

DSC_0069.JPG

DSC_0887.JPG

DSC_0895.JPG

DSC_0897.JPG

DSC_0898.JPG

DSC_0901.JPG

Seara la un pahar în piață

NMS_0095.JPG

așteptăm ora începerii spectacolului. Înăuntru nu e voie să pozăm spectacolul, dar aparatul l-am luat în principal pentru pentru ora albastră.

DSC_0133.JPG

Ce n-am anticipat e ora ploioasă – cam la jumătatea spectacolului a început să toarne. Spectacolul s-a întrerupt, pentru că ploua pe instrumentele orchestrei și le strica. Am avut umbrele,

DSC_0138.JPG

dar mintea de pe urmă zice că trebuia să luăm o pelerină. 15 euro, dar eram mai uscați. Iar dacă n-am luat pelerină, trebuia să luăm o pătură. 25 de euro, dar eram încălziți. E miez de vară, dar seara târziu, după ploaie, tot e frig. Mai ales când se prelungește – după vreo jumătate de oră de ploaie, au curățat scena și jocul s-a reluat, durând până spre miezul nopții. A fost frumos, mă așteptam însă să se audă mai tare, s-a auzit destul de moderat. Nu aveau microfoane, și arena e mare, în aer liber – ceea ce înseamnă că acustica e totuși remarcabilă.

Opera a fost ”Bal Mascat” de Verdi, muzică frumoasă, chiar dacă n-am recunoscut nici o arie. Ca experiență a meritat. Aplauze.

NMS_0144.JPG

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s