Capre şi vecini

La turcul din colţ, după fructe. Se aud claxoane şi strigăte afară.
„Croaţii”, zic, cu un aer relaxat de cunoscător.
„Da”, răspunde turcul, cu acelaşi aer. Şi mai zice ceva pe păsăreşte ce se poate interpreta ca „dacă au câştigat…”.
Un băiat înalt, solid şi blond care era la coadă în spatele meu tresare din visare (avea căşti), şi întreabă – „nu s-a terminat meciul, nu?”
„Ba da, 2-1 pentru croaţi, cu germania”.
La care faţa i se lăţeşte brusc într-un zâmbet total: „Das mag i den Düütsche gönne :D “.
Adică un fel de „mă bucur pentru nemţi”.
Mi-am adus aminte de un sondaj de care am auzit la radio, cu întrebarea „cine aţi vrea să câştige Euro?”. Moderatorii dădeau răspunsul bănuit cel mai frecvent– „oricine, nu Germania”. Au un ditai pitic fotbalistic antinemţesc ăştia pe aici. Iar acum că elveţienii au ieşit, doar piticul ăsta le-a rămas…

Între timp, chiar acum, cealaltă gazdă, cea mai a priori „sărmană”, se luptă eroic cu leşii. Au avut 3 (trei) ocazii de SINGUR cu portarul în 10 minute. Nu exagerez. Ratate toate – a apărat Boruc. Gazdele îs ghinioniste rău campionatul acesta… „Cenuşăresele” Austria (mai ales) şi Polonia fac un meci de zile mari. Ia să-l urmărim. La revedere.
.
.
P.S. Polonia tocmai a înscris. N-am vrut să zic eu că ocaziile se răzbună, să nu le port ghinion, săracii. N-a fost nevoie. Cele 2 gazde sunt, parafrazând Blick-ul de azi, campioanele europene ale ghinionului.

Publicitate

2 gânduri despre “Capre şi vecini

  1. a propos de croati: nu se dezic cand vine vorba de dezinvoltura si curaj pe teren… sunt dracosi!

    legat de austria si elvetia… ca doua picaturi de apa! nevinovate! dar, mi se pare si nefiresc ca doi pitzigoi ca ei sa ocupe un loc doar pentru ca e gazda. ma gandesc ca Anglia sau Bulgaria stau acasa…

    Apreciază

  2. Eu n-as zice a aparat Boruc, ca nici macar n-a trebuit sa se miste din loc. Parca ajunsi in fata lui, austriecii mei l-au luat pe el de tinta. Si l-au nimerit cu un procent fantastic. 100%.

    Iar acum dupa meci, cand ii vad ca-s fericiti si cum spera ei ca bat Germania, mi-s asa dragi si chiar le doresc sa-i bata. De luptat sigur vor lupta. Poate li se sparge si ghinionul.

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s