Strada Florida și împrejurimi

În dreptul palatului prezidențial

DSC09870.JPG

aud niște zgomote. Mă uit mai atent și văd polițiști îngrădind zona.

DSC09873.JPG

Hopa, manifestación. O fi început deja, sau e doar o demonstrație ”de rutină”? Văd demonstranții în depărtare, încerc să descifrez ce scrie pe bannere, dar nu văd pân-acolo, și mai aproape n-am de gând să merg.

DSC09876.JPG

Nici din scandări nu-mi dau seama.

Îi ocolesc și mă afund în centru, căutând Calle Florida – zona pietonală cu magazine. Strada e perpendiculară cu Avenida de Mayo, cam la jumătatea distanței între Avenida 9 de Julio și Puerto Madero. Din ce văd, o stradă ”normală” de cumpărături, cam ca în Europa,

DSC09879.JPG

îmi aduce aminte de cea din Belgrad.

DSC09880.JPG

Singurele mele cumpărături sunt două vederi; aș vrea și un ceas ieftin de plastic, încă tot n-am găsit, iar ce văd aici sunt scumpeturi. Până la urmă cineva într-unul din magazine îmi zice că e o stradă numai cu ceasuri, dincolo de Avenida 9 de Julio, să încerc acolo. Buun. Pe drum caut să mai bifez un obiectiv de îndeplinit în zonă, o școală de tango. Am o broșură de la hostel cu locațiile, zice ceva de academia națională de tango în apropiere de Florida, dar nu găsesc nimic la adresa indicată. Altă opțiune e restaurantul „Ideal” – găsesc adresa până la urmă, tocmai începe o lecție de tango. Să stau, să nu stau… până la urmă hotărăsc să vin la lecția următoare, peste 2 ore, la 7 adică. Până atunci mai prind un pic de soare

DSC09882.JPG

pe Avenida 9 de Julio

DSC09886.JPG

și o traversez

DSC09884.JPG

în căutarea străzii cu ceasuri – Avenida Corrientes, plină cu magazine mai mult sau mai puțin dubioase care vând și cumpără aur, aparate foto și ceasuri.

DSC09892.JPG

Se apropie ora 6, ora închiderii, trec repede prin niște magazine dar nu prea-mi place ce găsesc – ori prea scumpe, ori, cele ieftine, chiar prea nasoale modelele – nici chiar așa să îmi repugne să mă uit la ceas. Până la urmă găsesc un model suficient de discret încât să nu atragă atenția, dar nu foarte urât – marca Dakot, Made in China, 10 euro.

P1010216.JPG

Publicitate

Comentezi?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s